Miun isomummon, eli tyttäreni isoisomummon 90-vuotissyntymäpäiviä vietetään koko laajan suvun voimin lokakuun viimeisenä päivänä. Suurin osa sukulaisista ei ole miun pikkuneitiä, suvun nuorimmaista vielä nähnytkään, joten pitihän naperolle saada edustusmekko tilaisuutta varten! Kaapista löytyi vielä keräkaupalla Sirdarin Baby Bamboo-lankaa, ja ohje löytyi Garnstudiosta.


Lopputulos: harvinaisen vaikeasti valokuvaan asettuva vauvanmekko. Langan väri on luonnossa enemmän kultaan vivahtava keltainen, ei tuollainen "likainen". Lisäksi vaate ei ole aivan noin lyhyt ja leveä kuin kuvan perusteella voisi olettaa.

Ohjetta muuntelin paljonkin omaan makuun sopivammaksi. Yläosa oli ohjeen mukaan myös pitsineuletta mutta miusta siitä olisi tullut liian levottoman näköinen, kun helmakin on noin näyttävä. Neuloin siis yläosan sileää. Lisäksi jätin pois pitsejä hihansuista, helmasta ja pääntieltä, sekä neuloin lyhyet hihat (ohjeessa pitkät). Vielä en sovittanut mekkoa sen käyttäjälle mutta eiköhän tuo sovi. Neulottu siis kolmosen puikoilla, pyörönä helmasta vyötärölle, yläosan kappaleet ja hihat erikseen, pääntiellä kiinteitä silmukoita virkattuna kolmepuolosen koukulla.