Eräs perheenjäsen esitti miulle jo loppukesästä joululahjatoiveen: pitkä, violetti, läpikuultava, lämmin. Mielessäni muodostui heti kuva polvipituisesta mohairvillatakista paksuilla puikoilla neulottuna. Siispä mallia etsimään! Tämä löytyi Modasta 5/09:

Miulla on paha tapa aloittaa aina uusia projekteja vaikka keskeneräisiä olisi iso pino puikoilla. Se on yksi syy miksi tämän mohairneuleen aloitin jo syyskuun alussa ja vasta nyt se valmistui. Toinen syy viivästymiseen oli tumma lanka ja mustat puikot -yhdistelmä. En suosittele, neulomaan pystyy vain kirkkaassa päivänvalossa.

Ja tässä miun versio. Lankana tumma "sähkönvioletti" Novitan Rose Mohair,  jonka väriä on täysin mahdotonta vangita kuvaan samanlaisena kuin se on oikeasti. Jätin hihat pois koska takin tuleva omistaja on hyvin kuumaverinen, ja pitkähihaisena tämä olisi ollut liian lämmin. Ohje kehotti käyttämään ysin puikkoja, mutta koska en sellaisia omista eikä niitä löytynyt lähimmästä käsityökaupasta, tikuttelin omilla mustilla kasin bambupyöröillä. Neuloin helmasta kainaloihin saakka yhtenä palana ja sitten taka- ja etukappaleet erikseen. Lahjan saaja on miuta hieman harteikkaampi joten takki sopinee kuin nenä päähän!