Mie ja Lilja ollaan lomailtu äitini luona Lappeenrannassa viimeiset kymmenen päivää, ensi sunnuntaina matkustetaan takaisin kotiin. Viime lauantaina Lilja sai viettää koko päivän ukin kanssa, kun mie ja äiti käväistiin päiväreissulla Helsingissä! Oli kiva päästä shoppailemaan ja hienoon ravintolaan syömään vaihteeksi rauhassa ilman vauvaa. Kaiken sen lumen alla kaupunki näytti hyvin erilaiselta kuin olen tottunut sen talvisin näkemään.

Mitä villamaanikko shoppailee pääkaupungissa? Helsingin lankakaupoista Menita oli miulla vielä näkemättä joten sinne oli päästävä. Kun aikaa oli rajoitetusti, muihin villapuoteihin en halunnut kiirehtiä vaan tutustua tähän yhteen vielä valloittamattomaan kaikessa rauhassa. Menita oli todellinen lankataivas, vietin siellä melkein tunnin hypistellen, ihastellen ja ostoskoria täyttäen.

Mukaan lähti 300 g Drops Karismaa:


Kaksi kerää Sandnesin Sisua:


Ja kaksi upeaa auringonkeltaista vyyhtiä teeteen Kamenaa:


Kaikki nämä langat ovat miulle ennen-neulomattomia. Kamenasta tulee ainakin huivi, ja Sisusta sukat. Nojoo, sukkalankoja pullistelee jo varastot, mutta yksiväristä ohutta ei miulta juurikaan löytynyt, ja sitä tarvitsin ehdottomasti uuden kirjani malleihin...


Tilasimme nimittäin BookDepositorysta Englannista miulle muutaman neulekirjan synttärilahjaksi, kiitos äiti! Cookie A:n sukkia on jo kiire päästä neulomaan, kunhan ensin saan jonkin isommista projekteista pois puikoilta...

Tilasin itse asiassa kuusi neulekirjaa, tähän päivään mennessä neljä niistä on saapunut. Cookie A. ja French Girl tulivat viime torstaina, Inspired to Knit saapui maanantaina. Ja eilen tuli vielä yksi, kaksi kirjaa on vielä matkalla! En voi ymmärtää mikseivät ne tulleet kaikki kerralla, ei luulisi että joka kirjan erikseen lähetys voisi olla ainakaan sen edullisempaa. (BookDepositoryssa ei muuten ole postimaksuja, ja kirjat on puolet halvempia kuin Suomessa, vinkvink.) Toisaalta ihan kiva että ne tulevat näin tipoittain, ehtii aina rauhassa tutustua siihen yhteen ennen kuin seuraava saapuu.

Inspired to Knit ja French Girl Knits vaikuttavat päällisin puolin hyvin samanlaisilta, mutta niiden neulemallit ovat kuin yö ja päivä. Inspired to Knit -kirjassa mallit on jaoteltu vuodenaikojen mukaan, ja ne ovat suurimmaksi osaksi "perinteisiä": kaikki villatakin (tai muun neuleen) osat neulotaan ensin erikseen ja sitten yhdistetään. Viimeisenä mallina teoksessa on neulotun hääpuvun ohje! French Girl Knits:issa taas joka ainoa malli on täysin saumaton, muutamien mallien rakenteet ja tekniikat ovat todella innovatiivisia ja haastavia, enkä ole nähnyt niitä missään muualla. Molemmat kirjat ovat malleineen ja kuvineen kerrassaan ihastuttavia!

Kunhan loputkin opukset saapuvat, miulta ei kyllä ohjeet hetkeen lopu!