Jämistely jatkuu... Lankakaapin syövereistä löytyi muutama vajaa kerä muinaista Novita Maxi -lankaa. (60 % puuvillaa, 40 % akryyliä). En muista yhtään miten ne oli miulle päätyneet tai mitä niistä olisi tehty. Lanka oli paksua ja jämäkäntuntuista, siis juuri sopivaa kesäiseen kassiin!


Malli: Raidallinen kesäkassi, omasta päästä.

Lanka: Novita Maxi, 310 g.

Puikot: ruusupuiset pyöröt nro 5, virkkuukoukku nro 6.

Virkkasin ensin soikean pohjan kiinteitä silmukoita, ja poimin läpyskän reunasta 100 silmukkaa joilla neuloin sileää ja raidoitin miten sattuu, ilman etukäteissuunnitelmaa. Päättelin silmukat,ja virkkasin kassin suuhun lisää kiinteitä silmukoita, ja pylväistä&ketjusilmukoista koostuvan reikäkerroksen väliin. Ajattelin ensin pujottaa rei'istä nyörin tai nauhan, mutta valmiina yläreuna näytti hyvältä ihan ilman mitään koristeitakin. Lopuksi virkkasin vielä kantokahvat, nekin on kiinteää silmukkaa.

Kassin koko on venyttämättä 30 x 20 x 36 cm, ja kahvojen pituus 64 cm. Hantaakeista olisin halunnut leveämmät mutta lanka loppui kesken. Yllättävän paljon Maxia tähän menikin, 310 g. Toisaalta hyvä vaan että se loppui, sillä se oli aivan hirveä käsitellä! Kuvitelkaa lanka, jossa on varmaan kymmenen säiettä mutta ei kierrettä juuri ollenkaan. Sen neulominen oli kamalaa ja virkkaus yhtä piinaa! En yhtään ihmettele että tätä ei valmisteta enää... Maxin puolesta on kyllä sanottava että kun on jaksanut pakertaa neuleen valmiiksi huolella, on lopputulos sileä ja kaunis. Lisäksi lanka on pehmeä ja puuvillamainen, ei uskoisi että joukossa on se 40 % akryylia.


Kesäkassiin pakkaan eväät ja pyyhkeet kun kesällä lähdetään Liljan kanssa rannalle!