Viime viikolla Stockmannin hullujen päivien aikaan Oulussa poikkesin Suomalaiseen kirjakauppaan jonka ikkunaa koristivat myös kirkuvat alennusplakaatit. Eräässä laarissa oli muutama kädentaitoihin liittyvä kirja, ja sieltä silmiini sattui tämä upea teos jonka nappasin heti enkä enää laskenut irti!

Johanna Kosken ja Kristel Nybergin (neulebloggaajia hekin!) kirja Punokset puikoille. 141 sivua kauniita neulemalleja joissa kaikissa on jonkinlaisia punoksia tai palmikoita. Kirja sisältää myös yleisiä työohjeita mm. sukan aloittaminen kärjestä, kappaleiden silmukoiminen yhteen, italialainen päättely jne.

Juuri tällaiset neulekirjat ovat miun mieleen, nimittäin vähän edistyneemmille tarkoitetut joista oikeasti oppii jotain uutta. Iso osa kaupan hyllyltä löytyvistä kirjoista kun mainostaa olevansa "aloittelijalle oiva opus" tai jotain sinne päin, ja niissä sitten tuhlataan sivukaupalla tilaa perusasioiden opetteluun jonka jälkeen seuraa muutama perushelppo neulemalli. Hyödyllisiä ja tarpeellisia kirjoja toki nekin ovat, mutta perusasiat jo ulkoa osaavalle tällainen kokeneemman neulojan opas on oikea aarre.

Puikoille pääsevät tulevaisuudessa ainakin nämä ihanuudet:

Virta -sukat.

Suorakaidehuvivi Vivaldista.

Taival -sukat.

Helka -vetoketjujakku.

Aura -kolmiohuivi.

Polku -sukat.

Kävin lueskelemassa kirjan tekijöiden omia blogeja joista kävi ilmi että kirjalle suunnitellaan jatkoa, pitsi-aiheista teosta. Tuskin maltan odottaa, sen verran mainio kirja on tämäkin! Kirjan tekijöiden blogit: Langankuluttaja ja Elämänlankaa.