Yläasteella kotitalousopettajamme ohjeisti että tiskirätti ei ole kunnollinen nimitys, vaan oikea termi tälle jokaisen keittiön korvaamattomalle siivousvälineelle on "pöytäpyyhe". Nimitys ei kyllä oikein miun suuhun sovi, mutta tätä voisi jo kutsua pöytäpyyhkeeksi kun on niin fiini .

Ensimmäinen neulomani tiskirätti, idea on täältä. Lankana Novitan Luxus Cotton ja puikkoina bambuiset kolmipuoloset. Valmiin rätin mitat ovat 19x27 cm. Ohjeen rätti oli kyllä neliö, missä lienee miulla mennyt vikaan? Ehkä siinä etten lukenut koko ohjetta ollenkaan vaan katsoin siitä pelkän kuvion . Noh, ei missään sanota että tiskirätin pitäisi aina olla neliönmuotoinen.

Tämä lähtee Fazerin ison joulusuklaalevyn kanssa paketoituna iltapäivällä miun kanssa kohti Helsinkiä, hyvälle ystävälle tuparilahjaksi. Hän on kyllä asunut uudessa kämpässään jo syyskuusta mutta mie pääsen vasta nyt käymään. (Julkaisen tämän postauksen vasta illemmalla ettei yllätys mene pilalle.) Meillä on suunnitelmana tehdä täsmäisku kaikkiin Helsingin parhaisiin lankakauppoihin viikonloppuna!

Tulee kyllä olemaan vaikea jättää vauva ensimmäista kertaa koko viikonlopuksi, vaikka tiedänkin että hyvin nuo isänsä kanssa pärjäävät pari päivää kahdestaankin. Meillä ei enää mikään alle metrin korkeudelle sijoitettu ole turvassa...