Tammikuun tulipalopakkasilla miuhun iski pakottava tarve neuloa jotain superlämmintä, ja tähän tarkoitukseen sopi hyvin Karnaluksista ostamani säkillinen violetinsävyistä Austermann Creativ+Filz -lankaa. Malliksi valikoitui Novitan talvinumerosta malli 34, väljähihainen tunika. Ohjetta piti tavalliseen tapaan muokata reilusti, vaikka lanka olikin ominaisuuksiltaan hyvin lähellä Novitan vastaavaa.

Neuloin tunikaa vauhdikkaasti toisen hihan alkuun, kunnes muut kiireellisemmät projektit puskivat päälle. Nyt se on kuitenkin valmis, ja taitaa olla vielä pakkasiakin jäljellä...


Vaikka vaihdoin puikot numeroa pienempään ja tein yhden koon pienemmän kuin oikeasti olen, alaosasta tuli silti liian väljä. Onkohan niillä Novitalla joku lyhyempi senttimitta käytössä kun tiheys on sama kuin ohjeessa mutta AINA tulee liian iso? No tässä tapauksessa väljyyden voi onneksi korvata patellavyöllä.

Alaosa neulotaan pyörönä, ja ohjeesta poiketen neuloin myös hihat suljettuna kainaloihin asti. Malli on kyllä mukavan yksinkertainen ja silti näyttävä. Puikkoina vitoset, lankaa meni n. 450 g ja yksi kerä jäi jäljelle säkistäni. Creativ+Filz on mukavan pehmeä ja pöyheä lanka, ominaisuuksiltaan melko lähellä Puroa. Värit ovat kyllä paljon kauniimmat, tässäkin langassa kaikki sävyt ovat violettiin vivahtavia, kun suomalaisen serkun värit mielestäni riitelevät keskenään samassa kerässä. Tosin Austermannin keristä löytyi kaikkiaan NELJÄ solmua joiden kohdalta väri tietenkin jatkui toisena. Anteeksiantamatonta! Purosta en ole koskaan näin paljoa solmuja löytänyt.

Langan kaikkia värisävyjä on vaikea vangita kuvaan, parhaiten värit taitavat toistua tämän postauksen alimmassa otoksessa.


Neuloin molemmille olkapäille tuollaiset kahdeksan silmukan palmikot, pitihän tunikaan saada jotain yksilöllistä.


Nojoo, ei tämä kyllä suuremmin niskaa lämmitä! Ehkä seuraavaksi neulon huivin...