Villaviidakko hiljentyi viikoksi. Viikon aikana harrastettiin p-mäisiä aktiviteetteja.

February Lady on pingotettu ja kuosissaan, se odottelee nappeja ja valokuvaajaa. Ehkä ensi viikolla...

Tällaista puikkopussia olen askarrellut jo pari päivää, ompelutyö etenee hitaasti mutta varmasti.


Sininen kangas on vanha lakana, ja kukallinen Tildaa. Ei miulla ollut tähän pussiin oikeastaan mitään mallia tai kaavaa, ompelin vaan mitä mieleen juolahti. Kyllähän tuo puikot säilöö hyvin, muttei ehkä ole kauneudella pilattu... Kuvan ylänurkassa vilahtaa myös tuliterä Knit Pro -sukkapuikkosarjani, jonka tilasin Kujeesta viime viikolla. Se toimitettiin maanantain iloksi.

Myös uskollisen apurin mielestä puikkopussi on mitä kätevin:


Viime viikon lauantaina meillä oli pieni neuletapaaminen Siilinjärvellä. Seura oli hyvää ja kaupassa kivoja lankoja, mutta kahvila hieman ikävä. Ensi kerralla joku muu kuppila! Pallasta Siilinjärven Alexista, mukavan syvä sininen:


Pakastimessani oli jo pitkään majaillut pussillinen puolukoita. Itse en ole kyseisen marjan ystävä, mutta piirakassa se kyllä maistuu. Siispä leipomaan.


Puolukkapiirakka:

Pohja:

2 1/4 dl vehnäjauhoja

1/2 dl vehnälesettä

1 tl leivinjauhetta

75 g leivontamargariinnia

1/2 dl sokeria

1 muna

Täyte:

1 prk kevyt kermaviiliä

1 prk Valio vaniljarahkaa

2 munaa

1/2 dl sokeria

2-3 dl puolukoita

Sekoita huoneenlämpöinen pehmeä rasva ja sokeri tasaiseksi vaahdoksi. Lisää joukkoon muna. Sekoita keskenään kuivat aineet ja yhdistä. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada sopiva määrä puolukoita piirakkavuokaan ja ripottele päälle sokeria oman maun mukaan. Sekoita keskenään kermaviili, vaniljarahka & munat ja kaada seos puolukoiden päälle.

Paista uunissa 175 asteessa 40-45 minuuttia kunnes keskusta ei enää täristäessä "hylly" ja reuna on kullanruskea.