Pääsiäisenä itämään laitettu keltainen hedelmäni on vihdoin kypsä poimittavaksi!


Malli: Citron shawl, Knitty winter 2009

Lanka: Teeteen Kamena, menekki ohjeen mukaiseen huiviin (viisi mallikertaa) n. 70 g

Puikot: nro 3 bambuiset pyöröt 60 cm & 80 cm


Ihastuin ohjeeseen sen nähtyäni, mutta sopivaa lankaa ei heti löytynyt varastossa joten malli jäi hautumaan. Kevään tultua auringon paistaessa ja lumien sulaessa tuli tarve saada puikoille jotain keväänkeltaista, joten aloitin kauan himoitsemani huivin helmikuussa Menitasta ostamastani Kamenasta.

Ohjeen lanka oli paksumpi ja niin oli puikkokokokin, mutta valitsin kuitenkin omaan huiviini paremmin lankavalintaani sopivat kolmosen puikot. Huivin lopullinen koko on  siis hivenen pienempi kuin alkuperäisen, mutta nyt se on juuri sopiva kaulaan kierrettäväksi! Citron on puoliympyrän muotoinen, sen pituus yläreunasta on 84 cm ja keskeltä huivi on 42 cm korkea.


Neuloessa vastaan ei tullut suurempia kommervenkkeja, ohje oli selkeä ja hyvin kirjoitettu. Lopussa tosin tikuttelu tuntui tuskastuttavan hitaalta, kun yhteen kerrokseen saattoi kulua varttitunti, silmukoita oli vaivaiset 540...

Sain huivin valmiiksi viime torstaina neuletapaamisessa ja pingotin sen viikonloppuna. Ystäväni Sonja Lappeenrannasta oli meillä kylässä viikonlopun ja pääsi malliksi ennen junan lähtöä sunnuntaina. Kuvausmiljöönä siis Kuopion rautatieaseman laiturit 1 ja 2, kiitos ihanalle mallille! (Sonjan muotiin keskittyvä blogi löytyy täältä.)

En ole pitkään aikaan neulonut yhtä ohutta lankaa kuin Kamena, ja vaihtelu virkisti. Lanka oli sileää, solmutonta ja väriltään kauniin tummahkoa keltaista, olen hyvin tyytyväinen lankavalintaani! (Enkä vähiten siksi että lopuksi piti päätellä vain KAKSI langanpäätä...)